Robot kao instruktor matematike
 
Da motivišete decu (prvake) da uče, prvo morate da ih zabavite! Takodje, oni vole  inovacije i igračke, pa nema boljeg sredstva za nastavu od robota igračke. Ovde Robosapien generiše zadatke sa oduzimanjem brojeva od 0 do 99 (svaki put nekim novim,  slučajno odabranim brojevima). Ova vežba zahteva od deteta da pročita zadatak sa  ekrana, upiše rešenje preko tastature (uvodeći veštine korišćenja računara), a onda robot odgovara rečima, zvucima i pokretom. Zabava za celo odeljenje, i to po vrlo  povoljnoj ceni!

Radi zanimljivosti, i za tačan i za pogrešan odgovor robot može biti programiran da ima  proizvoljan broj odgovora uz različite muške i ženske glasove, fraze, zvuke i pokrete.
 
 

Nadogradnja za više grupa učenika koji se takmiče ko će brže i tačnije rešavati postavljene zadatke: svaka grupa ima svog robota, i svi se postave na liniju koja je podjednako udaljena od cilja (zid ispred njih). Za svaki tačan odgovor robot krene korak napred, za svaki pogrešan korak nazad. Ekipa čiji robot prvi dodje do cilja je pobednik